62446
Książka
W koszyku
Uznany amerykański kardiolog William Davis wstrząsnął ostatnio podstawami dietetycznego świata, przekonując, że winę za podwyższony poziom glukozy we krwi, dolegliwości skórne i trawienne, a zwłaszcza przysłowiowy już pszenny brzuch, ponosi zmieniona genetycznie pszenica. Setki tysięcy czytelników i liczne grono pacjentów, nie tylko chorujących na celiakię i wrażliwych na gluten, zachęcił swą prowokacyjną książką Dieta bez pszenicy do pierwszego kroku: pożegnania z produktami zawierającymi to zboże. Kuchnia bez pszenicy jest drugim krokiem na drodze do promowanego przez Davisa zdrowego życia, do chudnięcia bez głodu, zmęczenia i efektu jo-jo, a także bez rezygnacji z ulubionych dań. Będąc idealnym uzupełnieniem przełomowej Diety bez pszenicy, książka zawiera ponad 150 przepisów na bezpszenne dania - od śniadań, przez lunche i rodzinne obiady po słodkie desery i wypieki (także chleb!), które nie tylko są smaczne i zdrowe, ale pomagają w walce z otyłością i innymi problemami zdrowotnymi współczesnego człowieka.
Status dostępności:
Ustrzyki Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 [lok. Wypożyczalnia Główna] (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Wheat belly cookbook
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału : Wheat belly cookbook, 2013.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 445-455.
Uwaga dotycząca indeksów
Indeks potraw na stronach 459-461.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej